Plasmage

A PlasmAge ® egy orvosi eszköz, ami a plazma technológia segítségével lehetővé teszi a felesleges bőr biztonságos és rendkívül hatékony műtét nélküli eltávolítását. A kezelés során a bőrfelszín és a kezelőfej között egy ún. negyedik halmazállapot (plazma állapot) alakul ki gáz-ionizáció hatására, mely elpárologtatja a bőr legfelső rétegeit, nem érintve a bőr alatti struktúrákat.

A PlasmAge kezelés menete
A kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenjük be, majd 30 perc múlva fertőtlenítjük a bőrt. A kezelőfejjel apró pontokban párologtatjuk el a bőr legfelső rétegeit, így a bőr összehúzódása miatt egy kismértékű azonnali szemhéjemelkedés látható. A végleges hatása 2-3 hónap múlva lesz igazán látványos, mert egyben a kollagén termelésre is hat, és ez ekkor indul be.
Általában 1-2 kezelés szükséges. Amennyiben a szemhéj megereszkedése nagymértékű szükség lehet két kezelésre. A kezelések között minimum két hónapnak el kell telni.  A kezelés az idő elteltével – a műtétes szemhéjplasztikával szemben – később bármikor ismételhető.
A kezelés során duzzanat, ödéma, vörösödés alakulhat ki, ez azonban pár nap alatt elmúlik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-14 nap alatt nyom nélkül gyógyul a bőr.

A PlasmAge kezelés utáni teendők
Fontos, hogy ne érintsük a frissen kezelt bőrfelületet. Kímélő arclemosót (micellás víz) használjunk. A páciens 8 hétig kerülje a napozást és szoláriumot. Három hónapig kötelező a fényvédő (50 SPF) használata.

Plasmage kezelés egyéb területei
Számtalan lehetőséget kínál speciális beállítások lehetőségével, amikor felesleges bőr, vagy bőrfelszínen lévő elváltozás eltávolítása a cél műtét nélkül.
Ezek közül néhány lehetőség:
-Fülkagyló előtti redő eltávolításával feszesítés
-Szemhéjakon megjelenő elváltozások kezelése (Xantelasma stb)
-Hegkezelések
-Stria kezelés
-Bőrmegújítás, bőrfrissítés

Képtalálat a következőre: „plasmage”