ELOS lézerkezelés

Mit kell tudni az ELOS lézeres technológiáról?

Az ELOS nem más, mint az elektromosság, az optika és a szinergia kifejezésekből álló mozaikszó. A technológia alkalmazása során az optikai energiának és a bipoláris rádiófrekvenciának a jótékony elegyítésével történik a kezelés, melyek ötvözésével sokkal kedvezőbb hatás érhető el, mintha ezeket külön-külön alkalmaznánk. Az optikai energia esetünkben többféle forrásból származhat, így beszélhetünk infravörös-, vagy IPL villanófényről, de akár diódás lézerről is. Közös bennük, hogy az elektromosságot minden esetben rádiófrekvencia adja.

Ezzel a párosítással a kezelések nemcsak sokkal biztonságosabbá válnak, hanem lényegesen kevesebb fájdalmat is okoznak, mint más, hagyományos formában működő lézeres eljárások.

Nagy előnye, hogy sokkal kisebb energiamennyiség kerül felhasználásra, amivel jelentős mértékben csökkenthető a bőr megégetésének kockázata, miközben a kezelés hatékonysága emelkedik, hiszen sokkal mélyebb rétegek is elérhetők ebben a formában.

Az ELOS lézeres kezelés ráadásul kiemelkedően biztonságos a barnább, erősen pigmentált bőrtípusú embereknél is.

 

Mire használható az ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres bőrgyógyászati kezelés elsődlegesen bőrfiatalításra és ránctalanításra lett kitalálva, de számtalan egyéb probléma esetben is kiválóan alkalmazható. A bőrfeszesítésen túl így kezelhető vele a rosacea, a különféle értágulatok, eltüntethetők az öregedéssel járó foltok, a pigmentációs elváltozások, az akne, a seprűvénák, de kezelhető segítségével a tág pórusú bőr is. A technológia által ráadásul nemcsak a bőr stimulálható hatékonyan, hanem a tartós szőrtelenítés is elérhető általa.

Képtalálat a következőre: „elos lézeres kezelés”

Képtalálat a következőre: „elos lézeres kezelés”

Képtalálat a következőre: „elos lézeres kezelés szőrtelenítés”

 

Miből áll egy ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres kezelés első lépéseként először fertőtlenítésre kerül a páciens kezelendő bőrfelülete, majd a beavatkozást végző szakember gondoskodik a speciális védőszemüveg alkalmazásáról. A kezelés során beállításra kerül a lézerfény energiaszintje, amelyet a bőrtípushoz és a bőr reakciójához kell igazítani.

Ezt követően indul a lézeres kezelés, amely a bőrfelület méretétől és a kezelés típusától függően legalább 20, legfeljebb 60 percig tarthat. A beavatkozást követően az enyhe bőrvörösség, a kisebb duzzanatok, érelváltozások és a sötétedő pigment-foltok teljesen normálisak, ezek a későbbiekben folyamatosan elhalványulnak majd, amit elősegít a kezelés utáni bőrhűsítés.

A legtöbb esetben már az első ELOS lézeres kezeléssel látható eredmény érhető el, de a probléma mértékétől és a bőrfelület méretétől függően általában 3-5 alkalom javasolt, amit 3- 4 hetente lehet elvégezni a páciensen.

A kezeléseket érdemes lehet 6-12 havonta, egyfajta emlékeztetőként megismételni. A beavatkozás minden bőrtípuson hatékonyan alkalmazható, amire rendszerint az őszi és a téli hónapokban kerülhet sor, amikor alapesetben kevés napfény éri az emberi bőrt.

 

Mikor nem javasolt az ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres kezelés minden egészséges, szépülni és fiatalodni vágyó számára ideális választás, azonban vannak ellenjavallatok, amikor a kezelés tilos vagy elhalasztandó. Minden esetben tiltott például a kezelés megkezdése terhes kismamáknál, valamint pacemakerrel rendelkező embereknél, esetleg súlyos szívbetegségtől szenvedőknél. Tiltott továbbá az eljárás alkalmazása aktív herpeszes állapotban, gyulladt bőrfelületek megléte mellett, lázas állapotban, illetve tetovált-, valamint felületi fém- és egyéb protézisekkel ellátott területeken.

Szintén ellenjavallt az ELOS lézeres kezelés cukorbetegség, napfény allergia, epilepszia, daganatos megbetegedések és keringési zavarok megléte mellett. Ezen felül nem ajánlott 4 héttel a természetes vagy szoláriumos barnulás, illetve gyantázás után, valamint vérhígító- és fényérzékenységre hajlamosító gyógyszerek, vagy gyógynövények szedése mellett.