Arcfiatalítás Dermapennel

Szemkörnyék kezelése szem alatti táskák, sötét karikák kezelése

Nyak és dekoltázs fiatalítás

 

Az igazi elhatározás – Mit érdemes tudni a Dermapen kezelésről? Mi történik az első konzultáción?

Életkorunk előrehaladtával bőrünk öregedése a legszembetűnőbb. Arcunk és dekoltázsunk bőre az idő múlása mellett a környezetszennyezés, a stressz, a napsugárzás hatásainak is ki van téve. Az ártó, külső hatásoknak, a mimikai izmaink erőteljes működésének, testünk öregedésének és a zsírtermelő mirigyek csökkenő aktivitásának köszönhetően bőrünk egyre szárazabbá, petyhüdtebbé válik, ráncok jelennek meg rajta. Ez egy folyamat, mellyel előbb vagy utóbb mindannyian szembesülünk. Szerencsére azonban az idő kerekét meg tudjuk állítani, sőt akár  vissza is tudjuk fordítani.

Rendelőnkben számos, klinikailag bizonyított műtét nélküli eljárást kínálunk. Ilyen a Dermapen kezelés, más néven kollagén indukciós terápia. A különféle arcfiatalító kezelések annak köszönhetik népszerűségüket, hogy orvosi szakvélemény alapján egyénre szabottan, műtéti beavatkozás nélkül adják vissza a bőr fiatalos megjelenését, évekkel kitolja a plasztikai műtét szükségességét.

Az első konzultáció alkalmával (bőrgyógyász) szakorvosunk egy állapotfelmérést végez, melynek keretében megvizsgálja arcbőrét, felméri annak aktuális állapotát. A konzultáción átbeszélik, hogy mely területet, bőrproblémát szeretné eltüntetni, halványítani. Az orvos személyre szabott szakvéleményt ad Önnek a szükséges beavatkozásról, tájékoztatja a különféle eljárásokról, hatóanyagokról, majd közösen kiválasztják az Ön számára legmegfelelőbb módszert. Amennyiben korábban már volt arckezelése, ráncfeltöltése, dermaroller kezelése, vagy bármilyen arcot érintő beavatkozása, arról mindenképp tájékoztassa szakorvosát, mert az meghatározhatja a választott arcfiatalító eljárás típusát.

 

A nagy pillanat – Az arcfiatalító Dermapen kezelés

A Dermapen kezelés olyan klinikailag bizonyított eljárás, mely apró tűszúrások segítségével beindítja a kollagén és elasztin termelést a bőr természetes sebgyógyulási folyamatain keresztül, így az arc megfiatalodik, a bőr feszessé válik, a pórusok összehúzódnak, a ráncok kisimulnak. Intézetünkben alkalmazott legmodernebb arcfiatalító kezelés abban különbözik más dermaroller kezelésektől, hogy az alkalmazott eszközön állítható a tű hossza, így a kezelt területnek megfelelő mélységben tudjuk előidézni a kívánt hatást. A hegek területén nagyobb tűhosszal, a szemkörnyéken kisebb tűhosszal érjük el a megfelelő bőrréteget. Az eszköz egy tollhoz hasonlít, melyből adott frekvenciával egy apró négyzet alakú területen 16 db apró tűvel ejtünk szúrást a bőrfelszínre merőlegesen, melynek köszönhetően nagyobb hatásfokkal, a bőr felszíni rétegét minimálisan károsítva kezeljük a területet. A Dermapen kiválóan alkalmazható a szemkörnyék, teljes arc, nyak, dekoltázs területén, valamint heges, tág pórusú bőr és striák kezelésére is.

A kezelés során a bőrgyógyász megtisztítja a bőr felszínét, speciális érzéstelenítő krém használatával érzésteleníti a területet, majd fertőtlenítést követően a páciens bőrének és a kezelt területnek megfelelő tűhosszal mikrosérüléseket ejt a bőrön, mely hatására a bőr beindítja saját védekező mechanizmusát és kollagén termelődik. Az eszköz segítségével speciális hatóanyagokat juttatunk a bőr rétegeibe. Az eljárás végén polipeptideket, növényi őssejtet, ill. hialuronsavat tartalmazó nyugtató maszkot, majd fényvédő krémet kap a páciens a kezelt területre. Az arcfiatalító Dermapen kezelés 30-60 percet vesz igénybe, 4 alkalommal végezzük 3-4 hetenkénti ismétléssel.

 

A kezelő kulisszatitkai – A Dermapen kezelés technikái

A Dermapen egy automata mikrotűs eszköz, melyben más eszközökhöz képest nagyobb számú, vékonyabb, gyémánt csiszolású, állítható mélységű tű található, amely pont merőlegesen szúrja át a bőrfelszínt, ezzel a lehető legmélyebbre, az épp beállított mélységbe szúr. A kezelés nem szaggatja fel a bőrt, miközben a bőrfelszín mélyebb rétegeit aktivizálja. Modern kivitelezésének köszönhetően a Dermapen kezelés minimális fájdalommal jár, így könnyen alkalmazható érzékenyebb, vékonyabb bőrfelületeken, mint például a szemkörnyéken. A természetes kollagén termelés fokozásának eredményeképpen, sokkal több kollagén termelődik, és a dermisz természetes módon megvastagszik, a bőr kisimul.

 

A lábadozás időszaka – Felépülés és kockázatok

A Dermapen kezelés nem műtéti beavatkozás, így igazán felépülési időszakról sem beszélhetünk. Intézetünkben alkalmazott kezelés esetében – más rolleres kezelésektől eltérően – akár másnap dolgozhat, elvégezheti szokásos teendőit. Mivel a bőr felső rétegét az eszköz minimálisan sérti, csak enyhe bőrpír jelentkezhet, és a gyógyulási idő is gyorsabb. A kezelés fájdalommentes és semmilyen mellékhatással nem jár. A Dermapen eljárás után két hétig minimum 30 faktoros fényvédő krémet kell használjon.

 

Elégedettség tölt el – A Demapen kezelés eredménye

Az arcfiatalító Dermapen kezelés eredménye a kezelés után minimálisan már látható, végleges hatását azonban fokozatosan, hetek-hónapok alatt fejti ki. A kezelés utáni napokban a bőr feszessé válik, feltöltődik a bejuttatott hatóanyagoknak köszönhetően, azonban a kollagén és elasztin termelés beindulása az első kezeléstől számítva kb. két hónap múlva jelentkezik. A kúra során alkalmazott 4 kezelést követően a teljes hatás kb. fél év múlva lesz látható, melynek köszönhetően a bőr megemelkedik, feszessé, ragyogóvá válik, a ráncok kisimulnak, az arc vonalai finomodnak. A dermaroller kezelés javítja a hegeket, összehúzza a pórusokat, csökkenti a szem alatt sötét karikákat, táskákat. Reggel örömmel néz majd a tükörbe, igazi időutazásban lesz része, mintha 10 évvel ezelőtti önmagát látná.