Acne

A pattanások (acne) sokszor megkeserítik az életünket. Nemcsak esztétikailag zavaróak, de olykor fájdalmas, gyulladt csomókkal járnak, esetenként még el is fertőződhetnek és akár ótvar is kialakulhat egy ártatlan pattanás „kinyomásából”.

A tinédzser kori acne kezelésénél mindig az adott stádiumnak megfelelő, célzott kezelés ajánlott.

Egy enyhébb fokú pattanásosságánál sokszor elég helyileg, bőrgyógyász által receptre felírt készítményeket alkalmazni kiegészítő kozmetikumokkal.

Súlyosabb esetben azonban belső kezelés válhat szükségessé. Kezdetben antibiotikum terápia javasolható, majd ha ez nem segít A vitamin származékkal a bőr teljesen tünetmentesíthető és akár életre szólóan meg lehet szabadulni a pattanásoktól. Ezen készítmény azonban csak nagy körültekintéssel írható fel és rendszeres bőrgyógyászati kontroll szükséges a szedése alatt.

Abban az esetben, ha már behúzódások, hegek látható az arcon, akkor minden esetben

A vitamin származék jön szóba a további hegesedés megelőzése érdekében, ugyanis a már kialakult heget nem, vagy csak nagyon nehezen lehet eltüntetni.

A vitamin kezelés eredményei:

Felnőttkori acne esetében mindig szükség van részletes kivizsgálásra, mert sokszor valamilyen góc húzódik a háttérben vagy nők esetében hormonális tényezőkre lehet visszavezetni.

A már kialakult heg eltűntetésére alkalmas a Dermaroller kezelés, orvosi hámlasztás, lézerkezelés ill. hialuronsavas feltöltés.

Dr. Boros-Gyevi Márta